Odnosi in partnerstvo

Res varajo vsi moški?

Res varajo vsi moški

Torej, vse kar berem zadnje čase, je to, kako moški varajo svoje ženske in KAKO ZELO šokirane so ženske nad tem. Kar poglejte Khloe K, baje, da se ji je to zgodilo že drugič. Tudi Kat von D naj bi bila seznanjena z novico, da jo je njen fant ali mož (iskreno, sploh nevem kdo to je, ker članek ne bo govoril o tem) prevaral kar z 19 ženskami. Jaz, za razliko od Kat ali Khloe nisem niti malce presenečen. Vem, da se varanje dogaja sedaj že v vsakem razmerju. No, skoraj.

Nevem, kdo je izgovoril te, zame svete in zelo resnične besede: V družbi, ki je tako pokvarjena, je najbolje delati, kar počnejo vsi drugi. Torej, v družbi, kjer vsi moški varajo svoje ženske, ne moremo drugače, kot razmišljati, kako težko je biti moški, ki ne vara. Varanje je trend.

Dejstvo je tudi, da se varanje dogaja že iz časa, ko smo živeli v jamah in so bili moški lovci, ženske pa nabiralke in to, dragi moji, se ne bo spremenilo nič kaj kmalu. Vprašanje pa je, ali moški samo sledimo tej mentaliteti, ki se je v nas vgradila že pred nekaj miljoni let, ali pa smo dejansko rojeni z nekim čudnim kromosomom, ki nas sili v takšno početje in si pri temu ne moremo kaj dosti pomagati, kot pa da svoje seme kar trošimo okoli.

Začnimo z nekaj moškimi, ki ne samo da so slavni, ampak so tudi (oziroma so bili tudi) zelo popularni pri ženskah, in, kot je splošno znano, zelo dejavni v postelji. Spomnimo se naprimer Billa. Billa Clintona, če ne veste katerega. Ženske je spravljalo ob pamet, ko jih je pogledal v oči in se jim lagal glede njegovih seksualnih potez. Bubba Clinton je še vedno tisti moški, za katerim se pri njegovih letih ženske kar plazijo. No, ne vse, Hillary se naprimer ne. Nadaljujemo z Hughom Grantom, v katerega je zaljubljena prenekatera ženska, in prenekater moški. Kdo bi se lahko uprl tistemu njegovemu angleškemu nasmehu, modrim očem in nagajivem nasmehu (ojoj, pišem kot ženska)? Prelepa Elizabeth Hurley temu moškemu ni bila dovolj in tudi on je bil ujet z spuščenimi hlačami. Nenazadnje pa naj omenimo Hugha Hefnerja. Prenekateri moški bi z veseljem daroval vitalni del svojega telesa, naprimer kakšno ledvico, za eno zabavo na njegovem dvorcu.

Po petih milijonih letih razvoja nihče ne more pričakovati, da se bodo moški spremenili v malo več kot 10.000 letih. Enostavno povedano; moški imajo vgrajeno željo, da svoje seme razširijo na čimveč žensk, to je v njihovi naravi in gre za potrebo po preživetju vrste: tako kot v naravi, kjer se moški samci parijo s številnimi samicami, da bi zagotovili preživetje vrste s proizvodnjo potomcev. Praksa nezvestobe ne pozna nacionalnih meja in je sprejeta kot način življenja, kljub dejstvu, da mnogi menijo, da je varanje moralno sporno.

Dobro je znano, da je za večino moških varanje preprosto, le da imajo nekaj občutki krivde. To je povezano z dejstvom, da je tako široko sprejeto in da se to dogaja že praktično povsod. Večina moških ima prijatelje, ki se hvalijo, da varajo ves čas, ali imajo ljubico ali pa v lokalnem fitnes centru kdaj zapeljejo maserko. Nezreli moški s številom skov čez plot celo merijo svojo moškost.

Ko gre za moške in varanje, ne gre le za medsebojne odnose. Obstajajo še igre na srečo, davki, delo in skoraj vse, kar si lahko zamislite. Če je mogoče goljufati, bodo moški našli način, kako goljufati. Zato ni presenetljivo, da je tako enostavno za nas. Na primer, to je za nas kot to,  da ženske navidezno skrijejo nekaj kilogramov, ko razpravljajo o njihovi telesni teži, ali pa se delajo nekaj let mlajše, ko so vprašane po starosti.

Ženske, ne bodite takoj jezne; podobne potrebam moških, imajo tudi ženske biološko potrebo po varanju. Med ovulacijo je nagonsko, da iščejo in pridobijo najboljšo / najbolj plodno / najmočnejšo spermo, da jih impregnira. Aha! Pazite se torej na tistih par dni v mesecu. Zato ženske naravno privabljajo moške, z dobrimi lovskimi instinkti, kot so tisti z velikimi mišicami ali s Ferrariji. Biološko gledano, ko ženske ovulirajo, imajo željo, da bi vase dobile najboljšo spermo.

Najboljša sperma običajno prihaja iz moških, ki so fizično privlačni in močni. Poleg tega je uvedba kontracepcijske tabletke ženskam omogočila, da varajo še več, saj lahko nadzorujejo nosečnost in še vedno iščejo številne potencialne samce. Tako lahko hranijo svojo željo po parjenju z najbolj vročim moškim, ki jim pride blizu.

Še vedno pa moški več varajo, kot pa ženske. In ženske to zavirajo tako, da povzročijo in dovolijo, da moški postanejo, oziroma postanemo, debeli otroci. Obstajajo tudi ženske ki nočejo vedeti, kaj počne njihov moški in si raje zatiskajo oči, kar za nas pomeni, da to sprejemajo. Če ženske to sprejemajo in ne “težijo”, zakaj bi moški to sploh prenehali početi?

Fantje bodo fantje, fantom pa bodo vedno všeč ženske, njihove joške in riti. To je preprosto, tako, kot je bilo vedno in vedno bo.