Odnosi in partnerstvo

Kako nevarna je lahko erektilna disfunkcija?

Nevarnosti erektilne disfunkcije

Erektilna disfunkcija v resnici opisuje težave z erekcijo moškega spolnega uda. Da je to seveda precej velika težava, je jasno. A kako velika? Morda se v nekem trenutku spomnimo samo na spolno življenje, a je tako, da vse skupaj vpliva še na marsikaj drugega.

Nekatere analize pravijo, da ima kar vsak drugi moški po 40. letu starosti težave z erekcijo. Prizaneseno pa ni niti mlajšim, a je teh seveda precej manj. Kar je še zanimivo, je to, da število moških z erektilno disfunkcijo narašča, kar je lahko povezano tudi z modernim življenjem in več stresa.

Motnje erekcije so lahko različno težke

Ko beseda nanese na spolni odnos, je prva misel seveda neskončen užitek, ki ga par ob njem doživlja. Žal pa vedno ni vse tako rožnato, kot se sliši. Še posebej kadar ima moški v paru težave z doseganjem zadovoljive erekcije.

Moč erektilne disfunkcije

Užitek ob spolnem odnosu lahko pokvarijo težave z erekcijo.

Zakaj zadovoljive? Ker je erekcija lahko močna, nekoliko manj močna, slaba ali pa je sploh ni. V zadnjem primeru je spolni odnos seveda nemogoč, pri slabših erekcijah pa do neke mere že, a nikakor ne moremo govoriti o kakšni super zadovoljujoči izkušnji, kar občutita oba.

Zakaj je erektilna disfunkcija nevarna?

V prvi vrsti je nevarna razmerju določenega para. Ne glede na to, da se morda v vseh rečeh dobro ujameta, imata otroka, lepo družinsko življenje, pa lahko pomanjkanje spolnosti privede do slabe volje, prepirov, nezvestobe in celo do razhoda.

Torej lahko mirne duše rečemo, da je erektilna disfunkcija nevarna. Ni pa nevarna zgolj za partnerski odnos, pač pa tudi za zdravje posameznika. V prvi vrsti slabo vpliva na njegovo psiho, kar se lahko odrazi skozi neprenehen stres in depresijo, po drugi strani pa lahko erektilna disfunkcija kaže tudi na kakšno drugo morebitno bolezen. Denimo na rak prostate.

Na pomoč slabši erekciji

Ko je erekcija zgolj nekoliko bolj sramežljiva oziroma ne pride do popolne trdnosti, si je kaj enostavno pomagati z različnimi izdelki na tržišču, ki so na voljo celo brez recepta. Ne gre namreč za zdravila, ampak zgolj za stimulanse, ki pomagajo pri doseganju erekcije.

V primeru, da to ne bi pomagalo, pa se je potrebno oglasiti pri osebnem zdravniku, ki bo po pogovoru in pregledu določil, ali je potrebno zdravljenje z zdravili za odpravo motnje erekcije. Prav tako bo izločil morebitne druge bolezni, ki bi utegnile vplivati na to stanje.

Zdravo življenje za boljšo erekcijo

Znano je, da na slabo erekcijo vplivajo tudi razvade in nezdrav življenjski slog. Hitra in mastna hrana zagotovo sodi v ta sklop, zato je bolje seči po zdravi hrani, uživati veliko svežega sadja in zelenjave. Velik sovražnik erekcije so tudi cigareti in alkohol. Slednji je celo neposreden krivec, ko v postelji zadeva zataji.

Prav tako mnogi moški poročajo, da po pitju alkohola navkljub doseženi erekciji ne morejo priti do orgazma in izliva. Vsekakor problematično in vredno pozornosti. V primeru težav z erekcijo je potrebno v obzir vzeti vse in čim hitreje odkriti razloge zanje, saj lahko z vsakim naslednjim dnem zamudimo vlak do rešitev za svoje spolno življenje.