Odnosi in partnerstvo

Blondinke ali rjavolaske: moški izbirajo

Blondinke ali rjavolaske

Že odkar moški in ženske živimo na istem planetu, se ženske sprašujejo, kakšne so moškim bolj všeč. Eno izmed glavnih vprašanj je, kakšna barva las je moškim bolj všeč? So jim bolj všeč svetlolaske ali temnolaske? Čez zgodovino so bile svetlolaske prava redkost, bile so kot dragulji v morju temnolask. Skozi čas je postala izbira, kakšno bravo las bo imela ženska zelo enostavna in dandans vidimo punce z različnimi oddtenki modre, zelene in vijolične. Vprašanje pa ostaja enako, se bi moški raje odločil za blondinko ali rjavolasko?

Rjave lase, oziroma temnejše odtenke las ima kar 90% svetovne ženske populacije, blondinke pa so še vedno, kljub dosegljivosti blond barve, redkejše. Še bolj zanimivo je spoznanje, da so moškim bolj všeč rjavolaske, kot pa blondinke. Faktorjev za to je ogromno, mi pa vam bomo predstavili samo nekatere.

Moški, še posebej izobraženi moški iščejo žensko, ki bo imela podobno raven intelekta kot on. Pri izbiranju ženske se bo takšen moški že podzavestno bolj osredotočil na ženske s temnejšo bravo las. Kar 81% moških je namreč mnenja, da imajo rjavolaske več  “v možganih”, kot pa blondinke. Sindrom neumne blondinke se je torej prijel bol, kot pa smo si predstavljali in zelo težko se ga bomo otresli. Mnogi moški so mnenja, da se bo ženska z rjavimi lasmi med večerjo lahko pogovarjala o prebranih knjigah, filozofiji in politiki, medtem ko se bo blondinka želela pogovarjati samo o modi in o rezultatih rešenega kviza v Cosmopolitanu.

Prav tako so moški mnenja, da so rjavolaske bolj resne in vredne zaupanja, kar blondinke niso. Blondinke moški vidijo kot hinavske in opravljive, to je pokazala raziskava v kateri je kar 9 od 10tih moških reklo, da blondinkam ne zaupajo.

Tretja stvar, moški mislijo, da so blondinke bolj cenene kot rjavolaske (KAJ?!). To je morda zato, ker je samo 2% svetovnega prebivalstva naravnih svetlolascev in svetlolask. Veliko je žensk, ki pri frizerju ne znajo reči, da NOČEJO tiste grde rumene barve las, ki naredi človeka umetnega. Isto kot rumena, ženske naredi cenena tudi tista ekstremno hladna bela barva las, ki jo lahko primerjamo z barvo umivalnika v kopalnici.

Ko stoji rjavolaska ob blondinki, seveda izstopa svetlolaska. Vendar pa, moškim je rjavolaska bolj všeč, saj jo imajo za bolj senzualno, resno in skrivnostno. Poleg tega imajo moški raje žensko samo zase in jim ni všeč, da blondinke privlačijo toliko pozornosti. Rjavolaske, še posebej tiste s skoraj črnimi lasmi,  so še vedno smatrane kot eksotične lepotice, kar za moške kar kriči seksualnost.

Mnoge študije so pokazale, da so moški, ki se hočejo poročiti in ustvariti družino, bolj odločajo za rjavolaske kot blondinke. 61% moških meni, da so rjavolaske “material žene”, medtem, ko bi imeli blondinke bolj za zabavo. Blondinko, kot svojo resno ženo vidi samo 14% moških. Za ženo si moški namreč predstavljajo rjavolasko s figo in očali, ne pa blondinko, z rumenimi kodri, ki se hihita kot kokoška.

Katera dejstva govorijo v prid blondinkam?

Ker so blondinke redkejša vrsta kot rjavolaske, so dobre za pogledati in velikokrat izstopajo iz vrste. Biti z blondinko, ki dobro izgleda (po možnosti s takšno, ki nima rumenih las in je naravna blondinka) je kot nagrada za moške, saj mu bo zavidalo kar nekaj drugih. Moški se s takšno žensko pohvalijo, so kot tisti veliki orangutani v džungli. Ogromno je čudovitih rjavolask, ki izgledajo fantastično, ampak rjavolaska ne bo izstopala kot blondinka.

Druga stvar, rjavolaske izgledajo starejše kot blondinke. Blondinke so ponavadi bolj energetične in poskočne. Tudi znanost je glede staranja v prid blondinkam, bolj so vaši lasje naravno svetli, kasneje se boste postarali in dobili sive lase. Če pogledamo moške, je njim zelo pomembno, da jim bo njihova izbranka lahko rodila otroka. Iz te perspektive se bojo moški bolj odločali za blondinke kot rjavolaske.

Tretja stvar. Z blondinko v roki, bo vaše življenje bolj zanimivo, medtem ko so rjavolaske lahko precej dolgočasne in resne. Življenje ni samo resno, kajne? Če je moški bolj spontan in iskalec adventur, mu bo mogoče bolj všeč blondinka. Rjavolaske so tudi manj temperamentne in manj dramatične in ta energija lahko moškega dolgočasi.

Tako blondinke in rjavolaske imajo svoje prednosti in slabosti, vse pa je torej odvisno od preference, kaj je moškim všeč in kaj išče. So pa stereotipi eno, realnost pa je drugo.