Close

KAJ ŽENSKE V RESNICI MISLIJO?

Obstaja stereotip o ženskah, da nekaj rečejo, a tega v resnici ne mislijo, oziroma ima to povsem drugačen pomen. V nekaterih primerih je to neresnično: ženske so gotovo lahko neposredne . Še več, včasih mnenje moških, da ženske ne rečejo, kaj v resnici mislijo, ker jim hočejo prihraniti neka negativna čustva, privede moške do tega, da žensk ne spoštujejo.

Kljub temu  je resnica, da ženske komunicirajo manj neposredno, vendar ne zato, ker se trudijo nejasne – to je zato, ker so ženske narejene tako, da so bolj prijetne in spravne.

Za moške smo pripravili nekaj primerov, ker ženska malce bolj posredno pove določena dejstva. Pa kar začnimo:

  1. FANT IZGOVOR

Ona pravi: “Imam fanta, oprosti.”

Kaj pomeni: Ali ima res fanta ali pa samo želi, da jo pustite pri miru

Zakaj je to rekla: na žalost se mnogi moški ne odzovejo dobro na preprosto zavrnitev s strani žensk. Moški so hitro užaljeni in občasno celo postanejo agresivni, če se ženska odzove na način, kot je: “Me NE zanimaš, hvala!” ali “Nisi mi všeč!”. V najslabših primerih lahko preprosta zavrnitev ženske povzroči še večje nadlegovanje in izsiljevanje s strani moških. Takim incidentom sledi to, da se bodo ženske zaščitile pred nepotrebno agresijo tako, da bi bodo manj neposredne z izgovorom, da imajo fanta. Se vam moškim mogoče zdi to čudno?

Kaj storiti?

Pustite jo pri miru. Takoj, brez vprašanj. Ne glede na to, ali vaša simpatija dejansko ima fanta ali ne. To ni vaša stvar, nimate pravice, da bi “dokazali”, da se vam je zlagala. Vzemite “imam fanta” kot dejstvo, da je ne zanimate.

  1. NAPAČNA TELEFONSKA ŠTEVILKA

Kaj pravi ona: “Seveda, dala ti bom svojo telefonsko številko. Kar zapiši jo.” Seveda, kot ugotovite kasneje, je to napačna telefonska številka, oglasi se neka 85 letna mamica.

Kaj to pomeni: Nočem ti dati svoje telefonske, vendar imam slab občutek, da bi mi lahko še bolj težil, zato ti tega ne morem reči neposredno.

Zakaj je to rekla: Kot zgoraj, to je obrambni mehanizem in način, kako se izogniti očitni užaljenosti s strani moškega in morda celo kakšni neugodni situaciji. S tem, da vam ženska da napačno telefonsko številko, si zagotovi to, da jo boste pustili na miru – za vedno. Verjetno ji ne boste sledili, da bi videli, kje stanuje. Kajne?

Seveda, za razumnega človeka, kot ste vi, se njeno dejanje morda zdi nerazumljivo: zakaj na zemlji ne bi rekla samo, da je pač ne zanimam. Seveda bi bilo to bolj primerno, kot pa laž, ampak kako naj ona to ve? Kako vas lahko razlikuje od vseh moških, ki zavrnitve ne bi sprejeli tako prijazno?

Kaj bi morali storiti: Pojdite naprej. Seveda je to malce žaljivo, vendar njenega dejanja ne poskušajte vzeti osebno – njena pravica, da se počutii varno.

  1. PRIJATELJSKA CONA

Kaj ona pravi: “Ti si tako dober prijatelj.” Tako super te je imeti za prijatelja!”

Kaj to pomeni: Vajina zveza je zgolj platonska, in ona ne vidi možnosti, da bi se to spremenilo.

Zakaj je to rekla: Včasih bodo moški začeli gojiti romantične občutke do svojih prijateljic, kar pomeni, da so ženske tukaj v dokaj neugodnem položaju. Vaš prijateljica lahko občuti, da želite, da je razmerje več kot platonsko, vendar ker tega verjetno ne boste rekli, vas ne more zavrniti. Namesto tega ona pogosto reče, kako dober prijatelj ste. Tako ohrani nivo vajinega prijateljstva in ​​lažnemu upanju, da bi bil odnos romantičen.

Kaj morate storiti: Vzemite jo resno in se odrečite ideji, da boste v prihodnosti več kot prijatelj, Če jo res cenite in vam je všeč kot oseba, bodite še naprej samo to, prijatelj. Če pa vam je pretežko, da bi bili prijatelj, vam svetujemo, da s tem prekinete, ali pa si vzemite vsaj nekaj časa stran od te ženske.

  1. LAŽEN ORGAZEM

Kaj ona pravi: “Prihajam, o moj bog, prihaaaaaaajammmmmmmm, mmmm, aaa…”

Kaj to pomeni: Spet ji ni prišlo.

Zakaj je to rekla: dejstvo je, da ženske občasno zaigrajo orgazme. Kaj je smisel tega? Tako moški nikoli ne bo mogel vedeti, kaj ji sploh odgovarja in ali jo lahko zadovolji. Vse, kar naredi je to, da zavaja moške.  Ampak ženska s tem, da zaigra orgazem, moškega noče zavesti. Namesto tega mu hoče pokazati, da je dober ljubimec. Tako kot smo rekli, moški se morajo počutiti, da znajo zadovoljiti svojo žensko.

Kaj morate storiti: Večino časa ne boste vedeli, ali ji je res prišlo ali ne. Če sumite, da je ženska zaigrala orgazem, je ne obtožujte. Raje jo vprašate, če lahko storite še kaj več v postelji: “Ali bi rada, da nbi kaj drugega storil?” “Ali obstajajo drugi načini, na katere želiš, da se te dotaknem?” To ji bo dalo vedeti, da vam lahko zaupa.

  1. TIHA MAŠA

Kaj ona pravi: “V redu sem.”

Kaj to pomeni: Nisem v redu, toda ne morem ti pojasniti, saj ne razumeš.

Zakaj je to rekla: to je težavno, ker sta tukaj dve možnosti; lahko je vaša ženska nepoštena in nezrela. Lahko pa je njen odgovor, da je vredu, samo njena obramba, ker se ji zdi, da jo premalo poslušate.

Kaj bi morali narediti: Nežno ji odgovorite. Recite nekaj takega: “Resnično ne mislim, da si v redu, toda nisem bralec misli in iskreno ne vem, kaj je narobe. Resnično želim vedeti, če sem naredil kaj narobe, zato prosim povej mi.”Če vam ne bo odgovorila, potem tukaj nimate več kaj storiti, kot pa počakati, da se umiri in sama spregovori o tem, kaj je narobe.

  1. ODMOR

Kaj onapravi: “Mogoče bi morala imeti odmor.”

Kaj pomeni: resno dvomim v uspeh najinega odnosa.

Zakaj je to rekla: Ideja popolne prekinitve odnosa je zanjo preveč zastrašujoča, da bi prekinila, vendar se resno sprašuje, ali vama bo uspelo, ali pa sta si postala preveč različna. Hoče, da se imata pauzo, da ima nekaj odmora od odnosa, da bi ugotovila, kako se v resnici počuti.

Kaj morate storiti: kako se morate odzvati, je odvisno od tega, kako se počutite. Ali ste tudi vi občutili, da je odnos v težavah, ali je to novica, ki prihaja nenadno, brez znakov? Najboljši korak je, da predlagate resen pogovor o tem, kaj je narobe v razmerju in ali je mogoče popraviti. Ugotoviti morata, ali je pauza potrebna, ali pa je samo podaljševanje trpljenja.

  1. IZGOVORI, DA SE IZOGNE SEKSU

Kaj ona pravi: »Joj, danes sem tako utrujena. Glava me boli.«
To reče tretjič v tem tednu.

Kaj pomeni: Nočem seksati s teboj.

Zakaj ona to pravi: ker vam ne more reči, da noče seksati z vami.

Kaj morate storiti: Ne težite in ne silite vanjo. To je resno. Lahko čez nekaj časa, če se bo to še dogajalo, načnete pogovor o tem, če je ne privlačite. Vsekakor pa razna siljenja v spolni odnos ne bodo pomagala.