Odnosi in partnerstvo

Mnenje moškega – kako pomemben je seks v razmerju

Mnenje moškega

Rednega seksa v zdravem odnosu ni za podcenjevati. No, po večini. Če si moški, je seks definitivno ena izmed bolj pomembnih stvari, če ne najpomembnejša. Žensko mnenje je, da je seks pomemben, ampak če vse ostalo “štima” bi tudi pomanjkanje seksa spregledale. No, po večini, pa tudi takih jih je vedno manj.

Dokazano je, da moški izberemo svojo žensko na podlagi seksa (na podlagi seksualne energije in s tem povezani potrebi), zaljubljenost pride za tem. Ženske na drugi strani pa si izberejo svojega moškega na podlagi romantičnh čustev, na podlagi ljubezni. Seks pride za tem, ko ženska že goji romantična čustva do moškega. Seveda smo tukaj posplošili, ampak saj dojamete. Moški hočemo seks, ženske hočejo ljubezen, vsaj kar se tiče začetka.

Naj povem osebno zgodbo. Sem ločen. Moja bivša žena je čudovita, še vedno jo imam rad. V najinem zakonu sva imela veliko izzivov. Oddaljila sva se. Prenehala sva seksati. Efekt name je bil katastrofalen, bil sem zafrustriran, svoje frustracije pa sem spravljal nanjo. Do nje sem gojil zamero, ker je bila v mojih očeh glavni krivec, da sem živel življenje brez seksa.

Seks je namreč globoko intimna stvar, ki povezuje. Ne samo tisti “make up” seks, ki povezuje neposredno po prepiru, govorim predvsem o rednem seksu, ki povezuje dva človeka v bistvu, seks je nekako jedro intimnosti. Seks je energijska povezava.

Ženske pogosto govorijo o tem, da smo moški sebični, da mislimo samo na seks in na to, kako bomo zadovoljili samo sebe, termin “izpraznili” mi pride tukaj na misel. Medtem ko je za moške prej zgoraj omeneni “make up” seks dokaz, da smo še vedno povezani, je to za ženske ponižujoče dejanje, v smislu “da ne boš sitna, te bom… khm.”

Ženske, za moške seks ni samo seks, je dokaz povezanosti in intimnosti. Seveda, moški smo še vedno lovci in ženske ste še vedno plen (metafora, da ne bo kakšne zamere s strani žensk) in čeprav je kdaj za nas seks lahko samo telovadba, je na splošno vse prej kot to. Moškim je pomembno, da znamo žensko zadovoljiti, s tem dokažemo, predvsem sami sebi, svojo moškost.

Ni pa seks vse. Ne pravim tega. So druge stvari, ki povezujejo, morda celo bolj kot seks. Vendar pa sem mnenja, da je za vsakega moškega reden seks v odnosu dokaz, da je zveza trdna, da sta partnerja povezana.