Kakšne stranske učinke ima Kamagra?

Kamagra je vsem dobro znano zdravilo za erekcijo, ki je po učinkovini povsem enako Viagri – še bolj znani modri tabletki. Proizvajalca sta različna, a ker gre za enako snov, so seveda stranski učinki enaki. Tako Kamagra lahko povzroči nekaj neprijetnosti, ki so sicer redke in v večini primerov blage, vendar pa je kljub temu potrebno biti nanje pozoren.

Kaj lahko povzroči Kamagra?

Kamagra deluje tako, da poskrbi za širše žile in izboljšan dotok krvi v moški spolni ud – to se pokaže kot erekcija. A poleg tega želenega učinka, ima lahko tako kot druge tablete in sredstva za erekcijo še nekaj nezaželenih. Vas zanima, katere?

Po zaužitju lahko pride do rdečice, ki se pojavi najpogosteje na predelu obraza. Moški postane nekoliko rdečeličen, kajti tudi drobne kapilare v koži se razširijo in se bolj napolnijo s krvjo. Seveda gre za stranski učinek, glede katerega se jim ni potrebno obremenjevati. Ko Kamagra preneha delovati, se žilice namreč ponovno skrčijo in rdečina izgine.

Ker Kamagra razširi žile, se hkrati zniža krvno tlak. Če imate sicer nekoliko povišanega, ste tega lahko celo veseli, saj vsi vemo, da so z visokim krvnim tlakom zgolj težave. Če je vaš krvni tlak zelo nizek že po naravi in morda celo jemljete zdravila za zniževanje krvnega tlaka, pa lahko Kamagra pomeni nevarnost – krvno tlak se lahko pretirano zniža. Dokler gre le za nekaj vrtoglavice, ni hudega, a če postanete omotični ali celo izgubite zavest, vsekakor ni dobro. Kamagra torej (tako kot Viagra) ni primerna za tiste, ki si povišan krvni tlak že zdravijo z drugimi zdravili.

Ker se krvni tlak spremeni, prav tako pa pretočnost žil, lahko Kamagra pripelje do glavobola. Tega lahko odpravimo z zdravilom proti bolečinam. Pretok krvi in znižan tlak pa lahko povzročita tudi težave z vidom – pojavi se nekoliko meglen vid, ali pa smo tako kot ob migreni občutljivi na svetlobo.

Tako kot vsa druga zdravila, ima tudi Kamagra stranske učinke. A večina moških pravi, da so izjemno redki in običajno dovolj blagi, da jih to ne odvrne od tega, da bi vzeli Kamagra gel, pastilo ali tableto za boljšo erekcijo.